Beeld: ABM Financial News
(ABM FN-Dow Jones) Nederland wil 10,7 gigawatt aan extra windenergie gaan genereren en wijst daarvoor drie nieuwe gebieden voor windparken op zee aan. Dit maakte het kabinet vrijdag bekend.
Ook werden twee al eerder aangewezen gebieden bevestigd.
Met deze vijf gebieden wordt de totale geplande capaciteit voor energie van wind op zee verdubbeld tot ongeveer 21 gigawatt rond 2030.
"Dit is een belangrijke mijlpaal in de transitie naar meer duurzame energie. Ter vergelijking, 10,7 gigawatt extra is twee keer zoveel als alle Nederlandse huishoudens samen gebruiken aan elektriciteit. Rond 2030 willen we 21 gigawatt uit windenergie op zee halen, waarmee windenergie op zee in 2030 onze grootste bron van elektriciteit is", zei minister Rob Jetten van Klimaat en Energie in een toelichting.
Om de plannen deels te financieren wordt 1,7 miljard euro uit het Klimaatfonds beschikbaar gesteld.
Bron: ABM Financial News
ABM Financial News is dé leverancier van beursnieuws in de Benelux. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.
Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!
Beter op zee dan op land, want windmolens produceren na 5 dienstjaren, waarschijnlijk, door corrosie, van zowel, de mast en de wieken, waardoor ze minder glad worden, veel meer geluid, dan eerst, op land, moet de afstandsnorm, naar minstens 2km van de bebouwing verwijderd!!
Zwaar gesubsidieerde energie, die wind energie.
Bouw Thoriumcentrales.
Ach het is altijd wat.Ik hoop dat er goed nagedacht wordt over de transitie.Ik betwijfel het.
windenergie heeft tegenwoordig veel minder subsidie nodig dan kernenergie dan in de toekomst alleen maar duurder gaat worden
Technologie voor een thoriumcentrale is rond het jaar 2040 commercieel beschikbaar. Maakt nu deel uit van het lijstje trefwoorden die worden gebruikt door tegenstanders van windmolens en zonneparken.