Nu we het toch over Geert Dales hebben.
Na Amsterdam opgezadeld te hebben met een financieele puinhoop, vertrok hij met staart tussen de benen bijna in het geniep als burgemeester naar Leeuwarden.
Om daar de bevolking op te zadelen met extra mega vergoedingen op zijn riante burgemeester bezoldiging, er moest voor 2 jaar extra geld op het kleed komen om hem de extra woonkosten te vergoeden, hij zou zijn woning in Amsterdam niet gunstig genoeg kwijt kunnen.
Toen Leeuwarden het zat begon te worden inmiddels giingen er geruchten dat hij helemaal niet in Leeuwarden wilde gaan wonen, waarschijnlijk vanwege partner in A'dam die daar niet weg wilde, vertrok hij halsoverkop naar Hogeschool in-Holland.
2 jaar nam hij de gemeenschap Leeuwarden in de maling en parasiteerde hij op hun zak.
Toen kwam in-Holland...
Inholland[bewerken]
In de loop van 2010 komen er berichten in de media dat bij een van de opleidingen van de Haarlemse vestiging van Hogeschool Inholland ouderejaars studenten via een verkorte route te makkelijk aan een diploma zouden zijn geholpen. Geert Dales stelde dat het College van Bestuur verrast was door de berichten en liet een onafhankelijke commissie van deskundigen onder leiding van oud-burgemeester Gerd Leers van Maastricht een onderzoek doen naar eventueel gesjoemel met diploma’s. Al na een paar maanden concludeert de commissie-Leers dat er geen bewijzen zijn gevonden van diplomafraude, maar wel dat langstuderenden via een verkort traject, dat niet aan de normen voldeed, konden afstuderen. Het bestuur zou hiervan niet op de hoogte zijn geweest. Geert Dales concludeert “vrijspraak” van fraude en neemt alle conclusies en aanbevelingen uit het rapport over. Er zijn echter aanwijzingen dat Dales wel degelijk op de hoogte was van de gang van zaken. Boris van der Ham (D66) komt met notulen van de medezeggenschapsraad uit 2009 en 2010 waarin verslag wordt gedaan van besprekingen over verkorte trajecten. Die bleken echter van de deel-medezeggenschapsraad van de Haarlemse vestiging te zijn en waren niet bekend bij het bestuur van Inholland. Staatssecretaris Van Bijsterveldt (Onderwijs, CDA) maakt op 30 september bekend dat ze de onderwijsinspectie onderzoek laat doen naar de rol van het college van bestuur van Inholland bij de verkorte afstudeertrajecten. De Onderwijsinspectie concludeerde eveneens dat bij de verkorte trajecten niet juist was gehandeld, maar dat er geen sprake was van fraude. Tevens werd vastgesteld dat bestuur noch de lokale leiding in Haarlem van de trajecten op de hoogte was, in lijn met de commissie-Leers. Op 10 oktober wordt bekend dat Geert Dales opstapt als bestuursvoorzitter van Inholland wegens verschil van inzicht over de bestuursstijl die bij Inholland nodig zou zijn. Het verschil van inzicht zou al langere tijd bestaan, maar zou zijn geaccentueerd door de problemen bij de opleiding media- en entertainmentmanagement van Inholland Haarlem. Dales wilde wijzigingen in het bestuur, maar kreeg daarvoor geen steun van de Raad van Toezicht. Kort na het vertrek van Dales werden de twee andere bestuursleden uit hun functie gezet. Twee maanden later trad de hele Raad van Toezicht onder leiding van Karel Noordzij (CDA) af nadat de Onderwijsinspectie had geconcludeerd dat de Raad niets had gedaan met meerdere verzoeken van de bestuursvoorzitter om in te grijpen en daarmee in het uitoefenen van toezicht tekort was geschoten.
De vertrekregeling van Dales betrof een jaarsalaris.[3]
Gelukkig horen wij op heden niets meer van hem, zal inmiddels de zakken voldoende gevuld hebben, met dank aan VVD.