Randall Flag schreef:
Strubbelingen aan de (sub)top:
- concerncontroller verlaat het bedrijf
- divisiecontroller TCAT weg
- divisiedirecteur TCAT krijgt andere rol
Krijgen de financials/boodschappers de schuld voor het slechte nieuws wat nog gaat komen of berust deze samenloop op louter toeval? Ik ben zeer benieuwd naar de resultaatontwikkelingen bij met name de divisie TCAT.
Één ding is zeker. Het rommelt bij Ten Cate. Maar of het ook echt noodweer wordt...
[/quote]
Randall,
dit leek me wel heel suggestieve berichtgeving om niet te zeggen stemmingmakerij.
‘strubbelingen’ , ‘het slechte nieuws wat nog gaat komen’ en ‘het rommelt’ zonder verdere onderbouwing, kan ik onder de huidige omstandigheden niet zomaar schouderophalend afdoen. Er staat voor mij persoonlijk veel op het spel met TC.
Ergo, maar even wat nagezocht en nagevraagd.
Wat ik (zelf of uit betrouwbare bron) weet is het volgende :
- Jaap Lock is concerncontroller en gaat regulier met pensioen.
- Peter Bruns is directeur TCAT en 65 jaar. Zal dus ook wel regulier aan z’n pensioen toe zijn.
- Frank Meurs lijkt de opvolger van Peter Bruns te zijn/worden. Had eind november bij een aandeelhoudersmiddag de titel ‘groepsdirecteur TCAT EMEA’ en gaf juist de indruk dat het bij TCAT heel goed ging
Lijkt me ook niet meer dan normaal dat er bij personele wissels (en misschien wijzigende omstandigheden?) ook qua verantwoordelijkheden een en ander aangepast wordt.
Zijn dit de mensen/functies waar je op doelt???
En vwb ‘het slechte nieuws’? waar haal je dat vandaan? Vierde kwartaal 2008 kan niet anders dan goed zijn, en zeker binnen de verwachtingen die eerder uitgesproken zijn. Merendeel van een kwartaalomzet bestaat uit lopende contracten en projecten, gecombineerd met scherp gedaalde grondstofprijzen en een hogere dollarkoers, moet Q4 2008 behoorlijk goed zijn.
Zeker/juist voor TCAT.
Tja en 2009? Volgend jaar zal een moeilijk jaar worden. Als ALLES stil valt, houdt alles op, maar juist bij tencate denk ik dat de bedrijvigheid relatief goed op peil zal blijven. Langer lopende contracten, airbussen gaan gewoon gebouwd worden, kunstgrasvelden en geophysics gaat allemaal gewoon (misschien een tikkie minder, misschien juist wat meer) door. Merendeel van de omzet komt uit overheid, danwel overheid-gerelateerde bronnen. En die blijven geld uitgeven.
Grondstofprijzen zijn heel scherp gedaald. Rentelasten dalen. Resultaten zullen behoorlijk op peil blijven, en zeker niet instorten.
En de koers? Die hoort toch een correlatie met de resultaten te hebben. Zelfs op de korte termijn ben ik optimistisch. Je mag hopen dat de gedwongen verkopen die de koers tot onder de 12 euro gebracht hebben (onvoorstelbaar), nu wel achter de rug zijn. Op de huidige koers (zeg maar alles onder de 20-25 euro) is er toch niemand die ‘vrijwillig’ verkoopt??
Om te beginnen mag je in 2009 al een euro dividend gaan rekenen over pak-m-beet 2.50 wpa in 2008.
Als er weer een klein beetje gezond verstand terugkeert en er weer de eerste aarzelende koper verschijnt, gaat de koers al weer flink omhoog.
Als ik pensioenfonds of belegginsfonds met een belang in TC was, dan wist ik het wel: hele slimme investering om nog wat bij te kopen (brengt heel wat meer dividend op dan een ‘veilige’ obligatie aan rente), koerswinst en ik verklein ook nog m’n verlies op m’n bestaande portefeuille....no-brainer.
Goed, al met al een mix waarvan je mag concluderen dat er veel meer potentie omhoog is dan risico naar beneden. Zelfs op de korte termijn.
En daar had je met je posting van 8 december natuurlijk weer helemaal gelijk mee:
[quote=Randall Flag]
Hoe je het ook bekijkt, het aandeel is laag gewaardeerd. Het neerwaarts risico is vele malen beperkter dan het opwaarts potentieel.